Churchill și Orwell Lupta pentru libertate

Preț: 57,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-7514-9
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 336
Format: 13 x 20
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Churchill și Orwell

Thomas E. Ricks

Lupta pentru libertate

 

Traducere de Doina Lică

 

„Cartea cucerește prin bogăția de informații și corelații, punând într-o nouă lumină două personaje de altfel bine cunoscute  – iar, prin intermediul lor, chiar vremurile în care trăim.“ — New Statesman

 

„O excelentă ilustrare a perseverenței cu care Churchill și Orwell s-au opus, moral și politic, autoritarismului... Un îndemn la curaj pentru contemporanii noștri.“ — Publishers Weekly

 

Acum, când adevărul și libertatea sunt din ce în ce mai amenințate, integritatea de care au dat dovadă Churchill și Orwell devine cu atât mai demnă de urmat. Exponenți ai spiritului britanic, vizionari și entuziaști, ei au luptat pentru libertatea individului și pentru democrație, punându-și amprenta pentru totdeauna asupra culturii noastre și a felului în care este înțeleasă viața cetății.

Thomas E. Ricks, laureat al Premiului Pulitzer, ne demonstrează că valoarea de simbol a celor doi oameni extraordinari rămâne la fel de importantă astăzi ca și odinioară. Churchill și Orwell au avut opinii politice divergente, dar ambii au ridicat libertatea la rangul suprem. Și totuși, la sfârșitul anilor ’30, nu mulți le împărtășeau convingerile: democrația avea prea puțini susținători, iar pretutindeni în lume fascismul și comunismul cucereau tot mai mult teren.

Churchill și Orwell au fost vocile necesare ale epocii lor, înfruntându-i cu îndrăzneală pe dușmanii libertății și împotrivindu-se tuturor formelor de guvernământ care neagă drepturile fundamentale ale omului. Lui Churchill i se datorează în mare măsură prăbușirea lui Hitler, iar modul în care Orwell a criticat autoritarismul în 1984 și Ferma animalelor a stabilit mizele Războiului Rece și are ecou până în zilele noastre.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti istorie

Created in 0.0660 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.