Granite ale cunoasterii naturii

Granite ale cunoasterii naturii
thumb
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2016
Pagini: 160

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Granite ale cunoasterii naturii

Rudolf Steiner

 

 

 

Lucrarea prezintă meritele, dar şi graniţele cunoaşterii materiale mijlocite de ştiinţele naturii.
Rudolf Steiner arată că prin aplicarea unei fenomenologii consecvent ştiinţifice, care acceptă o realitate spirituală îndărătul celei fizice, aceste graniţe pot fi depăşite.
Prin aceasta se poate parcurge o cale de cunoaştere complementară, ce nu neagă lumea fizică cu legile ei, dar o completează.
Astfel se pătrunde în realitatea profundă a lumii şi totodată este mijlocită o autentică cunoaştere de sine...
...............
 
DIN CUPRINS:
 
Argument
Cuvânt înainte al traducătorului
Conferinţa I, Dornach, 27 septembrie 1920
Ştiinţele naturii sunt inapte în ce priveşte viaţa socială. Idealul explicării astronomice a naturii. Ignorabimus-ul lui Du Bois-Reymond referitor la materie şi conştienţă. Formarea şi desfiinţarea teoriilor este similară cu istoria Penelopei. Necesitatea noţiunilor clare, matematice, în vederea trezirii omului. El se pierde pe sine în acestea. Cerinţele sociale pretind depăşirea lui Ignorabimus.
Conferinţa a II-a, Dornach, 28septembrie 1920
Hegel. Hegelianismul este inadecvat vieţii sociale. Marx şi Stirner la polii materieişiconştienţei. Dacăse caută mai mult decât un fenomenalism, transparenţa conceptelor nu este ceva suficient. Rostogolirea cu gândirea dincolo de covorul percepţiilor. Goetheanismul ca ceva opus acestei atitudini. Calităţile primare şi secundare ca o primă întrebare cardinală.
Conferinţa a III-a, Dornach, 29 septembrie 1920
Opoziţia dintre paralelogramul mişcării şi paralelogramul forţelor din mecanică. De unde vine matematica? Luarea în serios a „calităţii" în cadrul cunoaşterii natural-ştiinţifice. Simţurile vieţii, mişcării şi echilibrului. Matematica este conţinută în mod latent...

 

Limba: romana

Nr.pagini: 160

Dimensiuni: 13X20

An aparitie: 2016

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2888 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.