Mapa profesorului de istorie

thumbthumb
Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 22
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Mapa profesorului de istorie, lucrarea pe care v-o propunem un grup de autori, profesori cu experienta la catedra, este o premiera in peisajul publicistic al didacticii istoriei. Iesirea ei de sub tipar poate deschide calea si altor incercari de acest gen, la alte discipline, aparitia lor constituindu-se intr-un sprijin in predarea la clasa pentru profesorii specialitatii respective si in special pentru debutanti.
Ideea elaborarii acestei lucrari este rodul inspectiilor la clasa ale unora dintre autori si care au sesizat greutatile de tot felul pe care profesorii, indiferent de experienta, le au in pregatirea demersului didactic.

Ca urmare, in preambul, autorii au gandit un studiu introductiv, teoretic, referitor la unitatea de invatare, in care au explicat principalii pasi, de la proiectare pana la evaluare, atasand aspectului teoretic un exemplu de proiectare a acestei unitati de invatare.
Cuprinsul acestei carti il constituie schemele unor lectii din mai multe unitati de invatare, din clasele V-XII, care sunt elaborate pe baza programelor de studiu in vigoare. Fiecare unitate de invatare are prezentate lectiile care o cuprind. La baza proiectarii unei unitati de invatare sunt competentele care trebuie formate elevilor in timpul orelor de istorie. Schematizarea continutului lectiilor cuprinse intr-o unitate de invatare se finalizeaza prin sugestii de evaluare a acestora, facandu-se apel la mai multe tipuri de itemi (obiectivi, semiobiective si subiectivi), in functie de nivelul clasei, cu grad de dificultate mediu. In ceea ce priveste continutul mapei, autorii au ales acele unitati de invatare cu rezonanta in istoria nationala si universala. Dupa exemplele din carte, profesorii pot aplica si pentru alte unitati de invatare care nu sunt cuprinse intre copertele propunerii noastre.
O ultima parte a lucrarii este un DVD care vine in sprijinul cadrelor didactice, carora le sunt puse la dispozitie texte, ilustratii si harti, surse ce se constituie intr-un suport bogat pentru unitatile de invatare tratate de autori.
Tiparita impecabil, imbracand o grafica prietenoasa, intr-un format inedit, in care fiecare clasa are paginile de o anumita culoare, cu foi detasabile pentru a se lucra mai usor. Mapa profesorului de istorie se constituie, credem, intr-o reusita si mai credem ca umple un gol in lucrarile de profil din didactica romaneasca.
Multumind, in primul rand, conducerii editurii, care a fost receptiva la propunerea noastra, redactorilor de carte, care au respectat pana la punctconceptia autorilor, si nu in ultimul rand dumneavoastra, pentru ca ne veti utiliza la clasa, asteptam din partea tuturor acelora care vor deschide aceasta carte, pe adresa editurii, eventuale observatii, sugestii si completari.
prof. dr. Doru Dumitrescu

Limba: Romana
Nr.pagini:
Dimensiuni: 22x31
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0569 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.