Marturii pentru Judecata de Apoi adunate din gulagul romanesc

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat - ultimul exemplar !
ISBN: 973-87034-6-8
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 264
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Marturii pentru Judecata de Apoi adunate din gulagul romanesc
 

 

 

„Volumul Mărturii pentru Judecata de Apoi adunate din gulagul românesc îl continuă pe cel intitulat Pătimiri şi iluminări din captivitatea sovietică.

Mi-am propus să urmăresc în acest volum, în temniţele, închisorile şi lagărele din ţara noastră, atât propria-mi soartă, cât şi pe a acelor camarazi de prizonierat, personagii din amintitul prim volum, ofiţeri ai Armatei Regale Române, care în lagărele sovietice, ca ripostă la inimaginabilele presiuni exercitate asupra noastră de către puterea sovietică spre a face din noi unelte de implantare şi în propria-ne ţară a «raiului comunist», ne situaserăm pe poziţia radicală de rezistenţă. (...)

Acesta este, aşadar, subiectul acestui al doilea volum de memorii «concentraţionare»: cei 5 ani petrecuţi de mine în dulcele gulag al patriei noastre.“ (Radu Marculescu)

Despre autor:

RADU MĂRCULESCU (n. 1915), profesor de liceu şi ofiţer rezervist, este mobilizat odată cu intrarea României în război de partea Axei şi este luat prizonier în bătălia de la Cotul Donului (1942), laolaltă cu alţi nenumăraţi ofiţeri şi soldaţi ai Armatei Regale Române.

A fost închis, de-a lungul a nouă ani, în lagărele de la Tambov, Oranki (şi anexa lui, Schitul), Monastîrka, Usciora (zisă şi Gaura Dracului), Morşansk, Mihailovo, Odessa, Nikolaevo, iar după „repatriere“, în România sovietizată, la Sighet şi Bragadiru. Peste o vreme, în 1959, avea să cunoască şi puşcăria politică autohtonă.


Autor: Radu Marculescu

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0331 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.