Sabotorul de la Auschwitz. Povestea adevărată a unui soldat britanic ținut prizonier la Auschwitz - Colin Rushton

Sabotorul de la Auschwitz. Povestea adevărată a unui soldat britanic ținut prizonier la Auschwitz - Colin Rushton
-10%
Preț: 32,40 lei
36,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066393621
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 272
Format: 13X20
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Sabotorul de la Auschwitz

Povestea adevărată a unui soldat britanic ținut prizonier la Auschwitz

Colin Rushton

 

 

În 1942, tânărul soldat britanic Arthur Dodd a fost luat prizonier de armata germană și transportat la Oswiecim, loc căruia germanii i-au dat alt nume, acum sinonim cu cele mai întunecate clipe ale omenirii: Auschwitz.

 

Forțat să depună muncă silnică, înfometat și bătut sălbatic, Arthur a crezut că viața lui va înceta la Auschwitz. Dar s-a hotărât să lupte până la moarte, așa că a sabotat producția industrială nazistă, și-a riscat viața pentru a ușura suferința prizonierilor evrei și a ajutat un grup partizan care plănuia o evadare în masă.

 

Această mărturie șocantă aruncă o lumină nouă asupra evenimentelor din lagăre, demască o ierarhie a tratării prizonierilor de către SS și prezintă povestea în mare parte necunoscută a prizonierilor de război.

 

    „Cel care salvează o viață salvează lumea întreagă. Dar cel care distruge o viață distruge lumea întreagă.“

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0573 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.